Neobviňujte neočkované! Očkování proti černému kašli nefunguje, přenáší ho očkovaní

28.01.2016 21:09

    Obviňovat neočkované děti a jejich rodiče z nezodpovědnosti je kratochvílí všeho „provaxu“. Neočkovaní podle nich přenášejí nebezpečné nemoci, proti kterým se očkuje, a mohou tak ohrožovat proočkovaný kolektiv. Možná jsou ještě tací, co si neuvědomují ten paradox, že se přes očkování daných nemocí obávají. Možná se obávají právem, jakou pak ale mají v očkování důvěru?

    Podívejme se nyní na problém z druhé strany. Je velice dobře známo – a výrobcům vakcín je to známo velmi dobře, je to zdokumentováno ve výzkumech, že JEDINCI OČKOVANÍ ACELULÁRNÍ PERTUSOVOU VAKCÍNOU (současnými druhy Infanrixů) JSOU PŘI SETKÁNÍ S INFEKCÍ PŘENAŠEČI TÉTO INFEKCE a to dokonce delší dobu, než neočkovaní. Acelulární pertusová vakcína totiž nechrání proti baktérii černého kašle jako takové, ale POUZE proti jejímu toxinu, který způsobuje právě ty komplikace dávivého kašle, které mohou kojence ohrozit na životě.

 

    Více na stránce Očkování — Informace o očkování, vakcínách, jejich složení a nežádoucích účincích, o kterých se příliš nemluví.