Neusnete hrůzou. Epidemiologická situace u migrantů je varující. Tuberkulóza, AIDS, syfilis, salmonelóza, žloutenka, svrab, zavšivení... Exprezident červeného kříže varuje

27.01.2017 04:44

    [...]

    Měli by tedy být žadatelé o azyl nejdříve lékařsky vyšetřeni?

    Bylo by velmi žádoucí získat co nejvíce informací o zdravotním stavu žadatele (RTG plic, sérologické, bakteriologické, parazitologické vyšetření). A nejen vyšetřit. Protože relevantní údaje o provedeném očkování nelze získat, proti některým chorobám i přeočkovat. Zvýšený výskyt černého kašle, TBC či dětské obrny je varující. Omezování spektra povinných očkování u našich dětí se nám může v budoucnu zle vymstít. A Bůh ochraňuje pomatence, kteří se nejrůznějšími kličkami snaží očkování svých dětí vyhnout. Srovnejte: když cestuji se svým pejskem přes hranice, musím mít jeho pas se záznamem o provedených očkováních.

    [...]

    Ročně se u nás objeví okolo sta nových případů TBC u osob, které nepocházejí z ČR. Počet od roku 2013 narůstá. Od roku 2010 jsme s celoplošným očkováním přestali a očkujeme jen rizikové skupiny (bezdomovci, squatteři, cikáni). Nekoledujeme si?

 

    Více na stránce Parlamentní listy.cz.