Připravuje se 2. ročník pietní akce „Zapal svíčku za včeličku“ / pátek 3.VI.2016

27.04.2016 12:27

www.slobodaVockovani.sk Slovenská verzia www.slobodaVockovani.sk


    Přijďte zapálit svíčku za (ne)škodnou včeličku v pátek 3. června/júna 2016.

děvče v převleku za anděla drží před sebou svíčku    Letošní akcí „Zapal svíčku za včeličku“ chceme opět veřejnosti ukázat, že očkování není jen neškodná včelička. Na jedné straně může pomáhat, ale musíme si uvědomit, že může i uškodit. Právě toto chceme zdůraznit.

    Může uškodit očkované osobě, ale i její rodině. Běžně se setkáváme s případy, kdy mají rodiče negativní zkušenost s očkováním, které jim poškodilo dítě. Tito rodiče jsou pak vystaveni tlaku lékařů, okolí a v neposlední řadě státu. Mimo to, že jim očkování změnilo život, stojí před těžkým rozhodnutím. Znovu očkovat? Znovu vystavit dítě velkému riziku? Nebo neočkovat a čelit tak možné pokutě až 22.000 Kč (pro každého rodiče zvlášť pokuta do 10.000 Kč + 1.000 Kč paušální náklady řízení)? Smířit se s nepřijetím svého dítěte do předškolního zařízení?

    Rodiče, kteří se rozhodnou dále neočkovat, jsou odsuzováni svým okolím. Je jim podsouváno, že jen hledají viníka poškození svého dítěte, očkování za to přece nemůže, že si vymýšlí nebo dokonce lžou. Dokážeme si vůbec představit, jak se rodiče těchto dětí vlastně cítí?

    Akcí „Zapal svíčku za včeličku“ chceme vyjádřit všem rodinám, které bojují s nesvobodou v očkování, že s nimi cítíme, chápeme je a můžeme jim podat pomocnou ruku. Už se nemusí zdráhat vyjít se svými obavami na veřejnost. Mohou sdílet svoji zkušenost a pomoci tak třeba dalším poškozeným.

    Přijďte všichni zapálit svíčku za (ne)škodnou včeličku třeba právě ve vašem městě v pátek 3. června/júna 2016.

    Více informací Vám budeme průběžně poskytovat především na facebookových stránkách akce:

a dále na webu www.svobodaVockovani.cz / www.slobodaVockovani.sk.

    Chcete uspořádat tuto akci ve vašem městě, chcete se připojit k organizátorům u vás v regionu, rádi byste akci propagovali? Kontaktujte organizátory na e-mailu:

    Nemůžete se sami zúčastnit akce „Zapal svíčku za včeličku“? Pak nás můžete podpořit finančně jakoukoliv částkou zaslanou na transparentní účet spolku Rozalio 2600037973/2010 (IBAN: CZ74 2010 0000 0026 0003 7973, Swift/BIC: FIOBCZPP), VS 1234, vzkaz pro příjemce „Svicka“.

    Peníze budou použity na dotisk brožur s příběhy rodin po očkování a tisk informačních materiálů. Děkujeme za podporu.

 

    Za přípravný tým

Dáša Sláčalová

 

Seznam měst / míst konání: