Rozhlasový pořad „Smrtící léky a organizovaný zločin — čestný vědec a lékař proti farmako-mafii a jejím kolaborantům“ na Svobodném vysílači CS 31.V.2016

05.06.2016 11:37

Ing. Marián Fillo

 

    V úterý 31.V.2016 od 2103 do 2303 odzněl na Svobodném vysílači CS rozhlasový pořad pod názvem Smrtící léky a organizovaný zločin — čestný vědec a lékař proti farmako-mafii a jejím kolaborantům, v němž jsem byl hostem Martina Marcikána.

obálka knihy Smrtiace lieky a organizovaný zločin    V první víc než hodině jsme se zabývali knihou Smrtící léky a organizovaný zločin: Jak velké farmaceutické firmy zkorumpovaly zdravotnictví, jejíž autorem je významný dánský lékař a profesor medicíny Dr. Peter C. Gøtzsche. S tímto pánem jsem měl pro změnu na slovenském Slobodnom vysielači mimořádně zajímavý rozhlasový rozhovor v úterý 10.V.2016, v němž jsme diskutovali kromě jiného i o očkování. Tento rozhovor jsme pak dva týdny na to (v úterý 24.V.2016) s kolegou Petrem Kršiakem převyprávěli ve slovenském překladu. Textový přepis rozhovoru byl zveřejněn nejdříve ve slovenštině a posléze i v upravené (vylepšené) angličtině. Upozornil jsem i na zajímavou dohru, nebo spíš aféru kolem této knihy, o kterou se postaralo internetové knihkupectví Martinus.

    V další části pořadu jsme se zabývali případem dětské lékařky, která dostala mastnou pokutu paradoxně za to, že se striktně přidržovala platných zákonů. Nakonec jsem upozornil na dva velice zajímavé články MUDr. Jana Vavrečky, PhD.:

    Pořad si můžete vyslechnout zde (odkazy vedou na stejný zvukový záznam na různých stránkách):