Školka nepřijala neočkované děti, matky se kvůli tomu soudí

11.05.2016 18:21

    [...]

    Dubská společně se svou kamarádkou považují nepřijetí svých dětí do školky za diskriminační. Všechny podmínky totiž splnily, až na jedinou. Nejsou očkované. Celý příběh začal už v roce 2014. Tehdy šla Šárka Dubská se svým tříletým synem k zápisu do jilemnické mateřské školy.

    „Syna ve školce nepřijali, ne proto, že by nebylo místo, ani proto, že by byl příliš malý. Jediným důvodem bylo, že není očkovaný. Odvolali jsme se proto ke krajskému úřadu, který odvolání zamítl, a tak jsme podali žalobu ke krajskému soudu. Dlouho se nic nedělo. Takže v roce 2015 jsme celý proces opakovali znovu, zase jsme šli k zápisu, podali odvolání a žalobu, ovšem propracovanější. A teď máme rok 2016 a soud konečně rozhodl, bohužel naši stížnost zamítl, což nás ale moc nepřekvapilo,“ přiblížila maminka tří dětí.

 

    Více na stránce iDNES.cz / Liberecký kraj.

    K tomu viz komentář Zpráva o jednání a rozsudcích Krajského soudu v Hradci Králové ze dne 10.V.2016 o nepřijetí neočkovaných dětí do mateřské školky a o soudním potvrzení neomezené úřednické svévole a nezastavitelné lobbistické šikany občanů České republiky.