„Určitá očkování jsou nutná pro ochranu nás lidí, nás populace, nás národů.“ Opravdu? (pŕevzato z FaceBooku)

31.10.2016 13:29

Ing. Marián Fillo

 

Rob Schneider    Na naší facebookové stránce se pod videem s rozhovorem s Robem Schneiderem o povinném očkování objevil následující komentář jisté osoby, která si vytvořila facebookový profil na jméno Tereza Lukášová. Nejsem si jist, zda je to její pravá identita, protože ji neznám a vůbec nic o ní nevím, proto ji nazvu „údajná Tereza Lukášová“. Tato paní napsala (bez háčků a čárek) následující komentář. Háčky a čárky jsem pro maximální autenticitu nedoplňoval:

Hnus a blbosti. Opravdu mi vadi tyto kecy jak Ja rodic budu delat co chcu a protoze jsem fanatik tak nenecham sve dite ockovat proti zavaznym chorobam,protoze to ublizuje udajne diteti a proc bych to mel delat kdyz ty choroby tady nejsou. Hlavne ze ta vakcina TOBE RODICI UBLIZILA! LIDI VZBUDTE SE! Ty choroby tady nejsou proto, ze jsme ockovani! Bourite se jak vase neockovane dite nepusti do skoly a skolky, nedivte se. Nebudeme ohrozovat dalsi lidi jako jsou deti a personal vasim nerozumem! Nikdo vam necpe abyste se nechali ockovat proti vselijakym hloupostem, ale urcita ockovani jsou nutna pro OCHRANU NAS LIDI, NAS POPULACE, NAS NARODU! Obzvlast v techto dnech, kdy jsou do evropy pousteny tisice lidi bez techto ockovani s temito nakazami! Tak mi reknete vy maniaci jak dite chranite?

    Jak asi tušíte, nedalo mi to a napsal jsem k tomu následující komentář:

    1. V Německu přibylo za rok a něco 1,5 miliónu připrchlíků. Ti mnohdy nebyli očkováni vůbec, a to ani po příchodu do Německa, protože tam z tohoto důvodu byl dlouhou dobu obrovský nedostatek vakcín. O mnohých stát ani neví, kde vlastně jsou. Prošli hranicí, ale registrováni už nebyli. Nebo byli a pak se ztratili. Přesto k žádné zásadní epidemii nedošlo. Jak to?

    2. Vy opravdu chcete, aby Vám stát nařizoval, jak máte pečovat o své zdraví? Co kdyby Vám předepsal vitamín C alespoň 2 g denně, v zimním období vitamín D alespoň 2000 IU denně, spoustu zeleniny, žádné obilí a pečivo (natožpak bílé), kvalitní tuky (máslo, sádlo z BIO prasat, kokosový olej apod.), žádný cukr a sladkosti, ovoce pouze to méně sladké, ráno, před obědem a před večeří půlhodinovou tělesnou rozcvičku, 5x denně na výběr buď muslimskou modlitbu nebo jóga meditaci a kurzy zvládání stresu a hněvu s přezkoušením každý rok? Vašemu zdraví by to přece fantasticky prospělo! Jste PRO? Pochopitelně, aby bylo zajištěno, že to opravdu dodržujete, stát by Vás musel kontrolovat, a tedy filmovat na každém kroku. Případně i sledování tělesných funkcí, nejlépe ještě s nějakým čipem pod pokožkou. Co říkáte? Hezká představa, ne? Vždyť jde pouze o Vaše zdraví a zdraví Vašich dětí a protože jste naprosto nekompetentní to zajistit sama, tak Vám v tom musí "pomoct" stát. Nemám pravdu? A stát taky musí chránit lidi kolem Vás, aby Vaše Vaší vůlí zdevastované tělo nebylo semeništěm virů, bakterií a parazitů od nichž by se mohly nakazit buď nebohá nemluvňata, co ještě nemají vyvinutý imunitní systém, nebo chudáci s vrozenými vadami apod., co nemohou být pro svůj zdravotní stav očkováni. Já myslím, že s tím postojem, jaký jste předvedla, byste s tím měla jednoznačně a bez zaváhání souhlasit.

    3. A abychom byli konkrétní, která očkování jsou podle Vás naprosto nevyhnutná a proč (zdůvodnění, podepřené ověřitelnými fakty)?

 

    Na odpověď čekám, i když si moc nadějí nedělám. Když člověk má do činění s fanatiky do očkování, zpravidla se po výzvě na předložení konkrétních věcných argumentů — objektivních důvodů, proč je konkrétně to a to očkování naprosto nezbytné v demokratické společnosti na ochranu veřejného zdraví apod., — žádné věcné odpovědi nedočká. Pokud vůbec nějakou odpověď dostane, budou to nejspíš osobní urážky a/nebo papouškovaná, ničím nepodložená, a nejspíš i dávno vyvrácená dogmata. Asi tak nějak, jako to popisuje autor článku Očko-troll.

 


    Jen díky dobrovolným příspěvkům čtenářů a posluchačů může Svoboda v očkování přinášet všem lidem bezplatně důležité informace (nejen) o očkování. Pokud si myslíte, že naše práce má hodnotu, a pokud je to ve vašich možnostech, přispějte, prosím, na další chod této stránky. Každá koruna je dobrá a díky za ní!
    Můžete však přiložit ruku k dílu i jiným způsobem.