Vážné neurologické problémy po aplikaci tří dávek vakcíny Infanrix Hexa (GlaxoSmithKline)

26.05.2015 09:42

            Kasuistika - příběh naší dcerky (narozena 09-2009)

           

Naše dceruška se narodila o tři týdny dříve a hned po narození dostala vakcínu proti TBC. Při porodu mi byl aplikován oxytocin, porod byl protrahovaný s obrácenou rotací. Dva až tři dny po porodu byla u dcery zjištěna žloutenka. Musím ještě dodat, že během těhotenství jsem neměla žádné komplikace, přesto jsme s dcerou absolvovala zhruba patnáct ultrazvukových vyšetření a současně mi byly odvrtány tři amalgámové plomby a nahrazeny opět amalgámy.

           

Z porodnice jsme byly odeslány přímo na neurologii. Za tři měsíce místo vpichu po vakcíně TBC zduřelo a začal vytékat hnis. Až po půl roce strávených týdenním docházením na plicní oddělení okresní nemocnice se ručička zahojila. Z neurologického hlediska bylo dle ošetřujících lékařů vše v pořádku. V roce života, kdy začala chodit, říkala máma, táta, děda, papat atd. jsme byli z neurologické péče vyřazeni, že je vše v pořádku - jak po fyzické, tak i po neurologické, resp. mentální stránce. Obdrželi jsme zákaz očkování živými vakcínami do dvou let věku dítěte.

           

Mezitím se začalo ve věku devíti měsíců očkovat vakcínou Infanrix Hexa  - při 1. dávce chytla zároveň v čekárně lékařky plané neštovice (děti čekající na očkování u této lékařky jsou ve stejné místnosti jako nemocné děti a shodou okolností v ten samý čas, co jsme byli v čekárně my, přišla jiná maminka s osypanou dcerou neštovicemi - vzhledem k poruše imunity naší dcery, což jsme v té době nevěděli, stačil pouze minutový kontakt nakaženého děvčete a naší dcerky. K dokreslení profesionality této lékařky musím podotknout, že při prvním plánovaném očkování vakcínou Infanrix Hexa nás po předložení lékařské zprávy z neurologie, kde byl zápis o zákazu očkování živými vakcínami do dvou let věku dítěte, poslala domů s tím, že právě tato vakcína obsahuje živou složku dětské obrny).

          

Po této dávce vakcíny se objevil ekzém a první plačtivé noci (2x - 3x za noc ze spaní naříkala tak cca 20 - 30 minut). Za další dva měsíce dostala další dávku vakcíny Infanrix Hexa. Ekzém pokračoval i po druhé dávce (nebylo ho moc, jen pod kolínky), objevila se u dcerky i alergie na mléčnou bílkovinu (nemáme jí tedy potvrzenou, ale po mléčném výrobku jí šíleně červenali tváře). První vážnější nemoc - zánět hrtanu /laryngitida. Podařila se nám zvládnout bez alopatických léků.

           

Podotýkám, že dcera je už od prenatálního věku na různých bylinných čajích - v té době to byl protizánětlivý. Pila jsem ho v těhotenství a po celou dobu kojení do cca dvou let věku dítěte. V této době (okolo roku věku dítěte) se naše dcerka učí jíst (byla dlouho kojená a nic jiného nechtěla). Takže jsme vyřadili veškeré mléčné produkty. Za další dva měsíce následovala poslední, třetí dávka Infanrix Hexa.

           

To už máme doma ale jiné dítě, než které jsme znali na začátku očkování (květen), nyní se píše září. Veškeré nežádoucí účinky jsou zapsány v dokumentaci z neurologie, pediatrička nezapsala nic, ani nic nehlásila na Státní ústav pro kontrolu léčiv.

         

            Její máma