Z vakcín, určených pro lidi, se u opic rozvinul autismus

15.04.2015 00:00

    Výsledky výzkumu, prezentovány na mezinárodním sympoziu Autism Research (IMFAR) v Londýně, prokázaly, že mladé opice makaků, které očkovali typickými vakcínami pro lidi, doporučovanými Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), ve vhodných dávkách podle velikosti a rozměrů, měli značnou tendenci rozvoje příznaků autismu.

    Jejich neočkovaní partneři — vzorky na druhé straně, neměli žádné příznaky, což jasně naznačuje přímou souvislost mezi očkováním a příznaky projevů autismu. Po nedávném výzkumu, provedeném vědci z University of Pittsburgh v Pensylvánii na mláďatech opic, které dostaly standardní dávky vakcín v rámci nového výzkumu syndromu autismu, se otázky bezpečnosti vakcín dostaly do popředí zájmu.

    Tento výzkum zničil hlavní mýtus, že vakcíny jsou bezpečné, nepředstavují riziko pro zdraví a nezpůsobují autismus.

    Tato fakta, zjištěná při výzkumu, vyžadují okamžité přehodnocení užívání vakcín pro děti. Stojí za zmínku, že podezření z účasti vakcín na vzniku autismu u dětí se objevilo dávno, protože je celá řada vědeckých výzkumů, které potvrzují tyto výsledky, to znamená přímou účast vakcín při vzniku autismu. Přitom Světová zdravotnická organizace odmítla a vysmála tyto výsledky výzkumů. Následně vzniká otázka, pro koho pracuje tato organizace?

 

    Více ve slovenštině na stránce OZ Biosféra.