Zdraví na dosah, levně a jednoduše: Proč námořníci trpěli kurdějemi - a myši ne? Musíme za všechno platit miliardy do soukromých kapes? Osvícený psychiatr, který začal léčit rakovinu. Jde to i bez chemie

28.12.2015 00:00

    [...]

    Lze skoro říci, že rok 2015 byl - narozdíl od smrště politických krizí - z hlediska zdravotního téměř poklidný. Asi že v tom rachotu nebylo kdy, vyhnula se nám "obvyklá" velká epidemie: svět nestrašila ani prasečí chřipka, ani ebola, která s příchodem loňského prosince zmizela, jako by nikdy nebyla.

    Samozřejmě, poklid je to zdánlivý. Pokračovaly dramatické tahanice se státním Molochem o občanskou svobodu při rozhodování o tom pro mnohé nejdůležitějším: O vlastním zdraví. Ztělesňuje ji (u nás, v Evropě i ve Spojených státech) tvrdý tlak na povinná dětská očkování. U našich zaoceánských "spojenců" se také bojuje o pouhou možnost volby (a ochranu veřejnosti) ve věci geneticky modifikovaných (takzvaných GMO) potravin. Ostatně dost možná, že i u nás se brzy na pultech supermarketů objeví geneticky upravení lososi: Zařídí to Brusel smlouvu s Američany (TTIP), která kromě jiného převálcuje evropské normy, jež dosud GMO potraviny zakazují.

 

    Více na stránce PяotiProud.